دوره مدیریت ارشد ساخت و اجرا ( دوره حرفه ای مدیریت ساخت و اجرای )
برای اطلاعات بیشتر با شماره 05138911180 و یا 09303702299 تماس بگیرید
مدیریت ارشد ساخت و اجرای پیشرفته CM:
سرفصل ها
- مدیریت عمومی
- اصول و مفاهیم حسابداری
- مدیریت پروژه های
- روش های برنامه ریزی و کنترل پروژه
- مدیریت کنترل ایمنی
- کاربرد کامپیوتر در مدیریت
- روش ها و ابزار ساخت، تجهیز کارگاه، تدارکات
- مدیریت مالی
- مدیریت ماشین آلات
- مدیریت اقتصاد و ساخت
- زبان تخصصی
- روش تحقیق در مدیریت
- تحلیل و طراحی سیستم های اجرایی
- بازرسی و کنترل کیفیت
- اصول و مقررات پیمان
- اقتصاد مهندسی
- پروژه پایان
روش مدیریت ساخت CM) Construction Management) در استاندارد جهانی
مدیریت ساخت و اجرا در مشهد
روش مدیریت ساخت امروزه در زمره روشهای متداول انجام پروژهها به شمار میرود که جایگاه خاص و شناخته شدهای در بین مدیران و تصمیمگیری پروژهها دارد. عموماً دو دسته از کارفرمایان به این روش علاقهمند هستند. در درجه اول کارفرمایانی که درگیر پروژههای ساخت و ساز هستند، ولی تخصص و حرفه اصلی آنها چیز دیگری است مانند ادارات بهداشت، آموزش و پرورش و دفاع. این کارفرمایان از آنجا که به طور همیشگی درگیر پروژهها نیستند. صرفه و صلاح آنها ایجاب میکند با در اختیار گرفتن مدیران حرفهای پروژههای خود را انجام دهند. در وهله بعد کارفرمایانی که به منظور دیگری مانند سرعت در اجرا، کیفیت بهتر یا موارد دیگر مدیران حرفهای را به استخدام خود در میآورند.
روند کار در استاندارد جهانی اینگونه است که مجری طرح در ابتدا یک شرکت ارائه کننده خدمات مدیریت ساخت را که تحت عنوان CM شناخته میشود از طریق مذاکره یا رقابت انتخاب میکند. مدیریت شناخت (Construction Manager) همچون مشاور کارفرما و در کنار او به امور برنامهریزی، هماهنگی و مدیریت فعالیتهای جاری در فازهای طراحی و اجرا میپردازد. در حال حاضر در ادبیات قراردادی جهان دو نوع عمده مدیریت ساخته شناخته شده است که مبنای تقسیمبندی آن میزان پذیرش ریسک پیمان از سوی مدیر ساخت است. در یک نگرش اصولاً به مدیر ساخت به عنوان نماینده و کارگزار کارفرما نگریسته میشود که به عنوان قائم مقام وی تعدادی از وظایف وی که در موافقتنامه و شرح وظایف وی مشخص میشود به عهده دارد. این روش در ادبیات قراردادی به نام مدیریت ساخت حقالزحمه ای CM@ fee خوانده میشود.
CM (as Adviser) در انتهای طیف ریسک پذیری قرار میگیرد که مدیر ساخت صرفاً در نقش یک مشاور ظاهر میشود. در یک گام جلوتر CM (as Agent) قرار میگیرد که مدیر ساخت به عنوان نماینده و کارگزار کارفرما مسئولیت بیشتری را میپذیرد.
با تقبل کامل مسئولیت و ریسک پروژه از سوی مدیر ساخت، شکل دوم قراردادهای مدیریت ساخت که
CM@ Risk نام دارد، شکل میگیرد. در این دسته از قراردادها مدیر ساخت خود اتمام کار را با قیمت و زمان پیشنهادی بر عهده میگیرد. در این گروه از پیمانها، مدیر ساخت خود پیمانهای جزء را منعقد میکند و ریسک کار کاملا بر دوش وی میافتد.
CM(مدیریت ساخت و اجرا) رأساً مجاز به انجام قسمتی از کار چه در مرحله طراحی و چه در ساخت نیست. نقش اصلی CM(مدیریت ساخت و اجرا) در واقع هماهنگ کننده و یکپارچه کننده فعالیتهای فاز طراحی و ساخت است. کنترل بر فعالیتهای اجرایی و طراحیها و انجام آنالیز ارزش در مورد مسائل طراحی و اجرایی و ارائه راهکارهای مناسب تر به کارفرما از وظائف دیگر CM(مدیریت ساخت و اجرا) میباشد. در این حالت کارفرما همچون روش سنتی مستقیماً با پیمانکاران ساخت قرارداد منعقد کرده و امور طراحی نیز طی قراردادی جداگانه به یک شرکت واجد صلاحیت واگذار میگردد با توجه به اینکه CM(مدیریت ساخت و اجرا) مسئولیت اجرای صحیح پروژه را بر عهده دارد. وظائف هماهنگی مابین پیمانکاران و رفع مشکلات مرحله ساخت نیز بر عهده اوست و ضمن برنامهریزی و کنترل هزینه و زمان، به کنترل پیشرفت عملیات در طی مرحله طراحی و ساخت و گزارشدهی منظم به کارفرما میپردازد. از آنجا که برای گرد هم آوردن کلیه اجزا و عناصر درگیر در پروژه (خصوصاً یکپارچه سازی فعالیتهای طراحی و ساخت) به منظور به حداقل رساندن تغییرات و تأخیرهای زمانی، کارشناسی و مدیریت قابل توجه و حرفهای نیاز است، بنابراین تجربه شرکت مدیریت ساخت در پروژههای مشابه قبلی مفید خواهد بود. همچنین به اثبات رسیده که در عمل شرکتهای بزرگ انجام دهنده خدمات مدیریت ساخت که ملی بوده و در این امر حرفهای شدهاند، از نظر کارفرمایان ارجح بوده و کارفرمایان با اطمینان خاطر بیشتری کار را به آنان واگذار میکنند.
در این روش روابط قراردادی بین اعضاء تیم پروژه به نحوی است که حداقل سازی روابط ناخوشایند و خصمانه را در پی دارد که به نوبه خود این امر در پیشرفت بهینه پروژه نقش مهمی ایفا میکند و به قبول مسئولیت بیشتر اعضا تیم پروژه کمک خواهد نمود.
به طور خلاصه شرح کلی خدمات مدیریت ساخت ذیلاً بیان میگردد:
مدیریت ساخت و اجرا در مشهد
همکاری با کارفرما و مشاور طراح از ابتدای شروع طرح و ارائه پیشنهادات در اصلاح طراحی، تکنولوژی ساخت، برنامههای زمانبندی و اقتصاد ساخت؛
آنالیز ارزش در مورد گزینههای مختلف و ممکن، در امر طراحی و ساخت و انتخاب گزینههای برتر و پیشنهاد آنها به کارفرما در صورتیکه مناسب داشته باشد و همچنین تأثیر انتخاب این گزینه، بر هزینهها و برنامه زمانبندی پروژه؛
هماهنگ کردن چگونگی خرید ماشین آلات و مواد، بررسی تغییرات و ادعاها و همچنین نظارت بر حسن انجام کارها مطابق طرح و هماهنگی میان پیمانکاران برای تسریع در اجرای پروژه؛
تهیه برنامههای زمانبندی و کنترل پیشرفت فیزیکی و مالی طرح و ارائه گزارشات منظم به کارفرما.
لازم به توضیح است که از آنجا که اساس چنین پیمانهایی جلب رضایت کارفرما است و هزینههای زیادی بابت خدمات ارائه شده پرداخت میشود در پیمان مدیریت ساخت، هرگونه خدمات مرتبط با مدیریت، برنامهریزی و هماهنگی که کارفرما نیاز داشته باشد، گنجانیده خواهد شد.
علل پیدایش (CM)(مدیریت ساخت و اجرا):
مدیریت ساخت و اجرا در مشهد
۱. لزوم حضور عاملی که مسئولیت کلیه جنبههای ساخت را برعهده گیرد؛
۲. لزوم یکپارچگی و ارتباط صحیح میان طراحی و اجرا؛
۳. لزوم اعمال مدیریت و برنامهریزی به صورت تخصصی برای مراحل طراحی و ساخت؛
۴. محدودیت زمان برای اجرای طرح و لزوم همپوشانی قسمتی از فاز طراحی با ساخت؛
۵. تمایل کارفرما به کنترل فعالیتهای ساخت پروژه و شناخت نقطه ضعفها؛
۶. هراس کارفرما از عدم دخالت در پروژه (همانند روش طرح و ساخت) و نتیجتاً عدم دستیابی به اهداف مورد نظر.
محاسن روش (CM)(مدیریت ساخت و اجرا) از دیدگاه مجری طرح
۱. روشها و مهارتهای اجرایی در فاز طراحی دیده شده و اعمال میگردد، بدون اینکه هیچگونه برخوردی مابین طراح و کارفرما ایجاد گردد.
۲. ارزیابی مستقل هزینهها، ارزیابی برنامههای زمانبندی و مجموع عملیات اجرایی تصمیمگیری بهینه کارفرما را تضمین میکند.
۳. هماهنگی تمام وقت، میان پیمانکاران طراحی و ساخت برقرار خواهد بود.
۴. حداقل زمان صرف شده برای فاز طراحی باعث میگردد فاز ساخت زودتر آغاز گردد.
۵. فرصتهای مهمی برای انجام مهندسی ارزش در فازهای مناقصه، واگذار کردن کار و طراحی رخ میدهد.
شرایطی که استفاده از روش (CM) توسط مجری طرح مناسب خواهد بود
(مدیریت ساخت و اجرا)
-
برای پروژههایی که از طراحی پیچیدهای برخوردار بوده و هماهنگی و ارتباط مناسبی میان تیم طراحی و ساخت نیاز باشد.
-
هنگامی که کارفرما تمایل دارد در فرآیند طراحی و ساخت نظارت بیشتری داشته باشد.
-
برای پروژههایی که به دلیل پیچیدگی فنی و تکنولوژی و همچنین وجود دیسیپلینهای مختلف کاری به تیم برنامهریز قوی و همچنین هماهنگکننده میان پیمانکاران نیاز باشد.
خیلی مفید بود.
ممنون